Covek sa onlajn reputacijom i zvezdicama

4 razloga zašto vašem biznisu treba onlajn reputacija

Reputacija se gradi godinama, a u sekundi se može srozati!

Ovo se odnosi i na Internet, na onlajn reputaciju.

Neprestano rastuća konkurencija, manjak nepoverenja, slaba vidljivost na Guglu može imati negativan uticaj na odluku kupca, a to je ono najvažnije. Vaš cilj je da kupac konačno odluči da kupi vaš proizvod ili uslugu!

Lepo je kada iznova dobijate nove mušterije ali ništa bez povratka onih starih jer se na tome zasniva dugoročna dobit. Zato veliki broj preduzetnika na Zapadu vodi računa o komunikaciji sa svojim klijentima, čak i nakon zaključene kupovine.

Ako firmi fali pozitivnih preporuka i ocena, kupac se vrlo lako odluči za nekog drugog ko je već bio dovoljno vredan da uloži u svoj ugled na internetu.

U ovom tekstu govorimo o četiri razloga zašto vam je potrebna internet reputacija i kako upravljanje njom može lansirati vaš biznis u nebesa!

1. Pomaže vam da zadobijete poverenje, kredibilitet i transparentnost

Konstantan trud da se dobije i zadrži poverenje kupaca vodi dugoročnoj saradnji a to je ključ uspeha. Iskrena reputacija je put do poverenja.

Tračevi, ogovaranja, deljenje iskustava i preporuka su oduvek postojali, samo sada ima jedna začkoljica, a to je Internet :). To više ne ostaje samo medju porodicom, komšijama. Proživljeno iskustvo moze otputovati na drugi kraj planete brzinom svetlosti. BUKVALNO!

Potrošaci su preplavljeni ovakvim informacijama. Shvatate i uvidjate ovu moć, zar ne?!

Da se razumemo, mi ne kažemo da vi treba da kontrolišete šta će drugi komentarisati o vama, to je baš deluje onako „diktatorski“ :).

Mi podržavamo iskrenost i originalnost!

Poenta je u tome da vi imate uvid u to kako drugi o vama pričaju i kontrolu da utičete da se to promeni!

2. Neprocenjive povratne informacije o vašem poslovanju

Prednost upravljanja reputacijom nije samo u tome kako vas vide kupci. Ako se primeni na pravi način, način na koji upravljate svojom reputacijom omogućava vam i da učite od svojih kupaca kako biste dalje poboljšali svoju reputaciju.

Fokusirajte se na vaše kupce.

Slušanje kupaca, njihovo upoznavanje, razumevanje njihovih očekivanja i potreba je ono što će vam pomoći da izgradite jaku poslovnu reputaciju. Prikupljanje mišljenja i povratnih informacija kupaca daje preduzećima sjajan uvid u to šta se od njih očekuje. Upravljanje vašom reputacijom na mreži putem povratnih informacija kupaca takođe vam može pomoći da poboljšate svoje korisničko iskustvo, poboljšate svoje proizvode i usluge i na kraju, svoje poslovanje. To se tako radi u savremenom poslovnom svetu.

Ne bežite od negativnih situacija već iskoristite ovo u vašu korist.

Odgovarajući nesrećnim ili frustriranim kupcima dokazujete da vam je stalo do vašeg brenda i da ste spremni da odvojite vreme i rešite probleme i potrebe kupaca.

3. Dobijate besplatnu reklamu deljenjem dobrih ocena

Verni kupci su dobri ambasadori vašeg poslovanja(brenda). Oni su kao vaši advokati, koji staju u vašu odbranu. Oni su pouzdani, verodostojni jer su imali iskustva sa vašim biznisom.

Oni su ti koji vam dovode druge kupce i grade pozitivnu reputaciju.

Negujte vaše postojeće kontakte.

4. Gugl „voli“ ocene

Gugl roboti postaju sve pametniji i pametniji. Oni obožavaju da čitaju sa sajtova. Što više sadržaja, to bolje mogu razumeti vaš biznis.

Mnoge studije su dokazale da Gugl dobro vidi kada je neki proizvod ocenjen i daje bolju vidljivost tome. To je zato što Gugl rangira samo ono što je korisno za onoga ko nešto pretražuje.

Primer:

Ukoliko se vaša konkurencija nalazi na knjizi utisaka gde ljudi daju svoja iskustva u vezi sa vašim poslovanjem, a vas tamo nema, normalno da će značajnu prednost dati upravo tom vašem konkurentu i on će iskakati na boljem mestu medju Gugl rezultatima od vas! Dobro znate šta ovo znači – više posla i zarade za nekog drugog!

Zaključak

Tračevi i glasine su veoma moćni i mogu uništiti vaš ugled.

Vreme je da počnete da osluškujete vaše klijente i tako preuzmete kontrolu vaše reputacije.

Sa dobrom strategijom za reputaciju, odajete utisak nekoga u koga se može verovati, što vam donosi nove kontakte a samim tim i prodaju na duži period.

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *