Reklamiranje na fejsbuku

Kako se reklamirati na facebook-u u 2022. godini?

Dosta naših klijenata koji zakupe reklamni prostor kod nas, imaju i facebook stranice koju redovno ažuriraju sa najnovijim informacijma vezanih za njihovo poslovanje.

S toga ne čudi pitanje koje nam neretko upućuju – kako se reklamirati na facebook-u?

Objašnjavati svakom posebno ovaj proces iziskivalo bi puno vremena. Zato smo odlučili da napravimo jednostavni priručnik koji će veoma brzo uputiti i najvećeg laika u proces facebook reklamiranja.

Ukoliko imate poslovanje u usponu i nemate sredstva za besplatnu internet reklamu posetite ovaj link. Mi podržavamo mlade biznise i njihove ideje i rado im pomažemo u napredovanju.

Facebook reklamiranje nije besplatno.

Facebook zaradjuje od reklama, milioni biznisa redovno plaćaju razne vrste reklama kako bi se njihova firma pojavljivala ljudima koji koriste facebook mrežu.

Očigledno je da ove reklame imaju dosta učinkovitosti, s’ toga nemojte biti škrti, jer na duže staze povraćaj na uložena sredstva je višestruki.

Ovaj vid reklamiranja nije besplatan ali je sistem osmišljen za svačiji džep!

Proces

automakers like Endomoto use lead ads
Vaša reklama može izgledati ovako

Ako već imate poslovnu stranicu na Facebook-u (a trebali biste), možete se uputiti direktno na Facebook Ads Manager ili Business Manager da kreirate svoju Facebook oglasnu kampanju. Ako još uvek nemate poslovnu stranicu, prvo morate da je napravite.

Pratićemo korake za Ads Manager u ovom postu.

  1. Udjite na vašu FB stranicu i izaberite odeljak za reklame

Prikazaće vam se ekran sa raznim korisnim opcijama za upravljanje reklamama. Vas u ovom trenutku zanima samo dugme za kreiranje nove reklame.

Ukoliko niste podesili metodu plaćanja, to možete učiniti klikom na „Payment settings“.

Nakon klika na Create Ad dugme videćete opcije za odabir tipa reklame.

Odaberite drugi tip – Create new ad

Nakon toga bićete preusmereni na sekciju gde ćete odredjivati kako vaša reklama izgleda – koju sliku, naslov, opis će sadržati.

Ukoliko skrolujete malo ka donjoj sekciji videćete sekciju gde odredjujete koliko novca želite da potrošite kao i koliko dugo želite da se vrti vaša reklama.

Na primeru iznad možemo videti da će se reklama vrteti 7 dana i po jednom danu potrošiće jedan dolar.
Sa desne strane možemo videti procenjeni broj korisnika koji će videti reklamu na dnevnom nivou – od 247 do 714 ljudi. Uopšte nije loše za taj novac, zar ne?

Naravno možete povećavati budžet i samim tim na desnoj strani videćete kako se procenjen broj ljudi koji će videti reklamu značajno povećava.

Ukoliko vam ovo odgovara, pritisnite dugme „Promote now“.

Reklama će biti lansirana i odbiće vam se odredjeni iznos koji ste podesili nakon isteka reklame.

Ukoliko ste probali ovaj vid reklamiranja javite nam vaše utiske.

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *